Projects

Tijdens de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), maar ook tijdens de opleiding Human Technology aan het Rijnijssel te Arnhem, zijn er verschillende projecten doorlopen. Tijdens de projecten is een product en/of dienst ontstaan. De meest interessante projecten zijn geselecteerd voor de website en worden onderstaand getoond.  

Simplex Bureaulamp
Simplex Bureaulamp

Simplex Bureaulamp

2020

 

De Simplex Bureaulamp is geïnspireerd op een voorgaand project vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Eind 2015 was namelijk de fictieve opdracht geformuleerd voor een houten IKEA bureaulamp. De Simplex bureaulamp heeft gedeeltelijk de zelfde vormgeving, maar is compleet spuitgietbaar en staat voor eenvoud. 


AeroCount Fijnstofdetector
AeroCount Fijnstofdetector

AeroCount Fijnstofdetector

September 2019 t/m heden

 

Tijdens mijn afstudeerstage bij AeroCount is er in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen, een fijnstofdetector ontwikkeld. De detector maakt het mogelijk om de actuele fijnstofpercentages te meten op de desgewenst locatie. In combinatie met de smartphone applicatie wordt de gebruiker vervolgens geïnformeerd over de lokale hoeveelheid fijnstof. 


CleanAir filtersysteem
CleanAir filtersysteem

CleanAir Filtersysteem

April 2019 t/m Juli 2019

 

Fijnstof is een welbekend fenomeen wat onze welzijn dagelijks aantast. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat door fijnstof, de levensduur van een persoon bijna een jaar afneemt. Voor het vrij project van de HAN is er daarom gezocht naar een oplossing. Een oplossing om onze welvaart te verhogen!  


Daalder krat
Daalder krat

Daalder Krat

Juni 2018

 

De welbekende kratten voor glazen drinkflesjes, zijn een wereldwijd gebruikt product. Voor restaurant Daalder in Amsterdam is er een schaalmodel van de krat ontwikkeld. De kratjes bieden plaats voor 6 glazen flesjes met amuse. De kratten zijn volledig 3D-geprint. 


ATAG ovendeur bevestiging
ATAG ovendeur bevestiging

ATAG productlijn

November 2017 t/m Februari 2018

 

Gekozen onderwerp: Personification & Customization. Klantspecifieke producten produceren en specifieke aanpassingen mogelijk maken door producten te configureren. De vraag vanuit ATAG: "Hoe zou keukenapparatuur klantspecifiek gemaakt kunnen worden en wat betekent dit voor het productieproces?"


Goliath Gun
Goliath Gun

Goliath Gun

November 2017

 

Voor Goliath is er een kleine opdracht uitgevoerd. De opdracht was het maken van een 3D model in SolidWorks van een handgetekend pistool. Het 3D bestand is alleen bedoeld om de buitenvorm van het pistool weer te geven. Er is bij dit model zowel gewerkt met "Surfaces" als met "Solid bodies".


Lego Resistance Trooper
Lego Resistance Trooper

Lego Star Wars

September 2017 t/m November 2017

 

Voor Lego is er een opdracht uitgevoerd met als onderwerp: "Lego Star Wars". Helaas mag er in verband met het ondertekenen van een NDA, niet inhoudelijk over het project verteld worden. Er heeft tijdens het project meerdere malen contact plaats gevonden met het hoofdkantoor in Denemarken.


Arduino spaarpot
Arduino spaarpot

Arduino spaarpot

Oktober 2017

 

Vanuit het vak elektrotechniek was er een opdracht opgesteld om kennis te maken met Arduino. Er is een spaarpot ontwikkeld met een ingebouwd diefstalsysteem. Wanneer de spaarpot opgepakt word zal het alarm in werking treden. Door het alarm wordt vermeden dat de spaarpot gestolen wordt.


Gazelle Turn Around
Gazelle Turn Around

Gazelle Turn Around

Mei 2017 t/m September 2017

 

Voor Koninklijke Gazelle Nederland is er een opdracht uitgevoerd in samenwerking met de HAN te Arnhem.  De opdracht was om een opbergsysteem te ontwikkelen voor een AXA kettingslot die bevestigd wordt op een Gezelle frame. 


Concept wortelfilter
Concept wortelfilter

Mobilane wortelfilter 

Januari 2017 t/m Februari 2017

 

Mobilane heeft diverse producten ontwikkelt voor plantdecoratie. Planten met een snelle wortelgroei veroorzaakte in het product van Mobilane echter een sensor fout. Daardoor weet de gebruiker niet meer of het water bijgevuld dient te worden. De oplossing hiervoor was een wortelfilter. Tijdens dit project zijn er daarom meerdere varianten ontwikkeld en getest.  


Render Push Button
Render Push Button

Hoeflake Push Button 

Januari 2017 t/m Februari 2017

 

Met deze drukknop kan men een verkeers- installatie aansturen. Het is dus van essentieel belang dat het product ten alle tijden correct functioneert. Tijdens dit project is er onderzoek verricht naar de werking van het product.  Tijdens de verschillende tests zijn er verbeterpunten geconstateerd, welke vervolgens zijn toegelicht en samengevat in een onderzoeksrapport. 


Stabilisatievoet steigerbouw
Stabilisatievoet steigerbouw

Stabilisatievoet steigerbouw

Januari 2017

 

De huidige stabilisatievoet was opgebouwd uit aluminium en foam. Op een aluminium U-profiel waren een viertal bevestigings-plaatjes gelast. Vervolgens is er foam aan de onderkant verlijmd. In de praktijk bleek dat echter niet de optimale oplossing. Tijdens dit project zijn er daarom een achttal concepten gepresenteerd voor een nieuwe variant van de stabilisatievoet.


CleanWay bezorgvoertuig
CleanWay bezorgvoertuig

CleanWay bezorgvoertuig

April 2016 t/m Juni 2016

 

Er zijn veel verschillende soorten vracht- en bezorgfietsen voor kleinschalige logistiek op de markt. Echter is er nog geen bezorg-voertuig met elektrische trapondersteuning. Daarom is er tijdens dit project, in opdracht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een bezorgvoertuig ontworpen met elektrische trapondersteuning. 


Chocolade verpakking
Chocolade verpakking

Chocolade verpakking 

November 2015

 

Vanuit het vak grafisch ontwerpen was er een opdracht uitgezet om kennis te maken met de basis Adobe programma's. Er is een chocolade verpakking ontworpen met een aluminium inlay, waarbij er voornamelijk is gekeken naar de opdruk van de verpakking. De verpakking is gedrukt om te controleren of alle teksten er goed op stonden. 


IKEA bureaulamp
IKEA bureaulamp

IKEA bureaulamp

September 2015 t/m November 2015

 

Voor een fictieve opdracht van IKEA is er een verstelbare, houten bureaulamp ontwikkeld. De lamp is flexibel, stabiel en strak. Hij kan met één hand in hoogte worden versteld, is voorzien van een energiezuinige lichtbron, is simpel te monteren en te demonteren en past in een doosje van 3,6 dm3. 


Key23D relatiegeschenk
Key23D relatiegeschenk

Key23D relatiegeschenk

Januari 2015 t/m Februari 2015

 

Ontwikkel een relatiegeschenk wat past binnen het bedrijf Key23D.  "Het relatiegeschenk is een product dat bij een eerste bezoek aan het bedrijf door een relatie kan worden mee genomen of dat door een medewerker van het bedrijf achter gelaten kan worden bij een ander bedrijf. "


HEMA voederstation
HEMA voederstation

HEMA voederstation

September 2014 t/m Oktober 2014

 

Vanuit Rijnijssel werd er verzocht mee te doen aan een ontwerpopdracht van HEMA. Het product moest passen binnen de richtlijnen van de opdracht, maar tevens wel vernieuwend zijn. Er is uiteindelijk gekozen om voor HEMA een voeder station te ontwikkelen.